Икономично LED осветление

LED технологиите се развиват с изумителна скорост и предлагат иновативни, евтини и модерни варианти за осветление.

Повечето потребители се насочват към тях поради високото качество на излъчваната светлина и ниските сметки за електроенергия.Трябва да отбележим обаче, че LED осветлението предлага още: ниски разходи за поддръжка, лесен монтаж, а също приложение в множество области (в дома,в големи търговски помещения, офис сгради, обществени места и т.н), както и дълъг живот при експлоатация.

LED осветлението няма равно на себе си в осветяването на градската ни среда,то вече не е просто въпрос на осигуряване на достатъчно светлина с цел видимост и сигурност, все повече се използва за създаване на нощна среда,в която градът придобива ново лице, придаващо му по-приятен за жителите образ.

И всичко това – с много малка част от енергията, консумирана от конвенционалните осветителни техники.

Освен че, осигурява огромни икономии за общинските бюджети и подобряване на градската среда, качествените LED лампи могат да светят цели 50 000 часа, чрез което значително да се намалят разходите за поддръжка и ремонтни дейности.

Предимствата на LED осветлението са толкова много, че е трудно да се акцентира върху едно или две от тях, но най-важните са:
• Дълготрайни – LED осветителните тела издържат до 10 пъти повече, спрямо останалите
• Издръжливи – светодиодите не са с нажежаема жичка, те не горят толкова бързо,освен това,са здрави и издържат на удари.
• Не се нагряват – тези тела не предизвикват покачване на температурата на помещението, което осветяват.
• По-ефективни – LED телата използват в пъти по – малко електроенергия.